9 Ağustos 2012 Perşembe

Msn Açma Sorunları

Windows Live Messenger adlı yazım üzerinden üzerinden hesap bilgileri ile msn açmaya çalışırken bazı hata mesajları ile karşılaşan kişiler için bir çözüm önerisi sunmak istiyoruz. Aslında bu hatalar sandığınız kadar çözülmesi zor olan bir hatalar değildir tam tersi çözülmesi çok kolay olan hatalardır. Pc'nizi açıp msn’de dostlarınızla muhabbet etmek için sabırsızlandığınız bir zamanda problemin neden oluştuğunu bilmediğiniz bir sebepten ötürü hesap bilgileriniz ile msn açamadığınız an aklınızdan geçenler genelde hep aynıdır hemen pc'ye restart atarsınız ve sorunu kısa ve basit işlemler ile halletmeye çalışırsınız. Fakat pc'ye restart atarak bu sorunu çözemezsiniz. Sorunu çözebilmeniz için aşağıdaki prosedürleri uygulamanız gerekiyor.

Neden 1: Windows XP işletim sistemi kullanıyorsanız ve Msn 2012 sürümünü yüklediyseniz hesap bilgileriniz ile msn açamazsınız. Msn 2012 sürümü Windows XP işletim sistemlerinde çalışmamaktadır. Bu nedenden dolayı eski msn programının eski sürümlerini kullanmanız gerekiyor mesela Msn 2009 sürümünü kullanabilirsiniz. Msn 2009 sürümü Windows XP işletim sistemlerinde sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır.

Neden 2: Bios piliniz zayıfladıysa ve saat ayarlarınız geride kaldıysa msn açarken bir takım hata kodları ile karşılaşabilirsiniz.

Neden 3: Basit ve genel msn açma sorunları ( daha ayrıntılı bir taharri yapmak zorunda kalabilirsiniz )

Çözüm Yolu 1: Pc'nizin ve Bios'unuzun tarih, saat ayarı yanlış veya geride kalmış ise düzeltin. Günümüz tarihini ve saatini yazın. Saat ve tarih bilgilerini öğrenmek istiyorsanız eğer google'a "Saat Kaç" yazın ve arama yapın, bilgiler karşınıza çıkacaktır.

Çözüm 2: Başlat bölümüne gelin arama kısmına "Çalıştır" yazın ve çalıştır exe'sine tıklayın. Açılan komut sayfasına "regsvr32 Softpub.dll" yazın ve tuşuna basın. Ardından msn programını kapatın ve yeniden başlatın.

Çözüm 3: Dns cachelerinizi temizlemeyi deneyebilirsiniz. Yine aynı şekilde başlat kısmına gelin arama alanına "Çalıştır" yazın ve çalıştır exe'sine tıklayın. Açılan ekrana "Cmd" yazın enter tuşuna basın. Bu işlemi yaptıktan sonra bir ekran daha açılacak o ekrana ise "ipconfig /flushdns" yazın ve enter tuşuna basın ve dns cachelerinizi temizleyin.

Problem hala çözülmediyse Microsoft Windows Live Hotmail Destek sayfasına girerek yardım alabilirsiniz.

Makale Yazarı: Yılmaz Sevinç
Konu: Msn Açma Sorunları | http://msnacc.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder